Schrijfweekend

Doe jij mee aan schrijfwedstrijden? Dan is dit schrijfweekend iets voor jou!
Schrijfwedstrijden zijn hot! Niet alleen omdat het leuk is om aan mee te doen, maar ook omdat het een heel goede manier is om je in de kijker van uitgevers te spelen.
In de afgelopen jaren heb ik schrijfwedstrijden:
– gewonnen!
– en natuurlijk ook niet gewonnen 🙂
– georganiseerd
– gejureerd
én ik heb schrijvers begeleid bij het schrijven van hun verhaal voor een wedstrijd, waarmee zij vervolgens schrijfwedstrijden hebben gewonnen!
Dit alles zorgde ervoor dat ik zeker wist: ik ga een schrijfweekend geven, speciaal gericht op schrijfwedstrijden!
Een weekend waarin we aan de slag gaan met diverse schrijftechnieken om de beste versie van een kort verhaal te schrijven. Tijdens de voorgaande schrijfweekenden hebben deelnemers geschreven voor diverse schrijfwedstrijden, zoals die van uitgeverij Letterrijn of de Goekenprijs (voorheen Zilveren Strop).
Je leert in dit weekend hoe je niet alleen een krachtig kort verhaal schrijft, maar ook hoe je de kans om een schrijfwedstrijd te winnen zo groot mogelijk maakt. Net die specifieke andere benadering kan het verschil uitmaken van verlies of winst. Ga voor goud!
Schrijftraining en coaching:
– schrijfworkshops kort verhaal schrijven
– schrijfbegeleiding bij jouw verhaal
– waar let een jury op?
– interactieve bijeenkomst waar je feedback krijgt op jouw verhaal
– geschikt voor alle genres

Wil je weten waar en wanneer het volgende weekend staat gepland of hoe je je kunt aanmelden? Stuur me dan een berichtje via de contactpagina!

 

 

 

Reacties cursisten

 

Ramon (winnaar verhalenwedstrijd ‘Lunchtijd’):
De opbouwende feedback die ik kreeg, was erg stimulerend en legde altijd de vinger op de zere plek. Maar ook bij een stuk voor een korte verhalenwedstrijd, waarvan ik dacht dat het al heel goed was, zorgden de aanwijzingen van Inge voor het laatste zetje naar een éxtra krachtig verhaal. 
 

Petra Bontje:

Het verhaal waaraan ik tijdens de cursus korte verhalen schrijven aan heb gewerkt, heb ik ingestuurd voor de Baarnse Literatuurprijs en vanmorgen hoorde ik dat van de 152 inzendingen, ik bij de 12 genomineerden zit! Ik ben super, super, blij, en wilde je laten weten dat je feedback zeker geholpen heeft. Dank je wel daarvoor!

 

Elly Vos:

‘Ik heb lang getwijfeld of ik een cursus zou volgen om korte verhalen te leren schrijven. Al meteen bij het eerste contact was ik al tevreden en heb achteraf ook geen spijt van mijn keuze. De mailwisseling met Marelle en later ook de feedback van Inge waren heel prettig, persoonlijk en leerzaam. Wat ik het meest waardevolle vond, waren de praktijkopdrachten die direct gekoppeld waren aan de lessen. Een aanrader!’
Alexander Roessen:
Inge, ik vond het leerzaam en zeer nuttig om met elkaar zo te kunnen sparren om het verhaal naar een hoger niveau te kunnen helpen. Als schrijver wil je het al snel te veel en te groot maken, rake zinnen zijn dan erg belangrijk. Leren hoe je veel kunt zeggen met weinig woorden is in dit geval essentieel. Leren waar je naartoe wilt schrijven ook
Ik vond de samenwerking erg prettig, je feedback was duidelijk, ‘to the point’, constructief en toegespitst op het verhaal. Toen ik het verhaal begon, had ik een gevoel waar ik heen wilde. Met jouw hulp heb ik dat gevoel kunnen omzetten in woorden. Dank daarvoor.