Schrijfcoach & schrijfdocent

In 2019 ben ik door Marelle Boersma opgeleid tot schrijfcoach en schrijfdocent. Ik volgde bij haar het trainingsweekend voor schrijfdocenten en heb in mijn stagejaar als schrijfcoach bij de ThrillerAcademie veel van haar geleerd. In oktober 2020 is zij gestart met haar Online Schrijfschool en ik ben heel trots dat ik vanaf de start hierbij betrokken ben!

Wat ik zoal doe? Voor de Online Schrijfschool ontwikkelde ik de cursus ‘korte verhalen schrijven‘ en de cursus ‘kinderverhalen schrijven‘. Een online cursus die je in 6 tot 8 weken doorloopt, met videolessen, inspiratieoefeningen en schrijfopdrachten die je inlevert via een online leeromgeving. Uiteraard krijg je daarop van mij feedback! Daarnaast begeleid ik cursisten die de beginnerscursus of de thrillercursus volgen.
Een ander, heel populair aanbod van de Online schrijfschool is de persoonlijke schrijfbegeleiding. Hierbij kies je zelf hoe uitgebreid die begeleiding zal zijn. Van een quickscan over 3.000 woorden van je verhaal, tot een halfjaartraject waarbij we én de samenvatting én meerdere keren een deel van je verhaal bespreken. Wil je het helemaal goed aanpakken? Lees dan ook zeker de informatie over het jaartraject ‘Van idee tot publicatie‘.
En hoe leuk is als schrijvers die ik heb begeleid na afloop vragen of ik hun hele manuscript wil beoordelen als ze het helemaal hebben geschreven? Natuurlijk behoort die manuscriptbeoordeling ook tot de mogelijkheden.

Een schrijfcoach kan zowel voor beginnende als gevorderde schrijvers van grote waarde zijn. Niet alleen als de bekende stok achter de deur, maar ook voor concrete en duidelijk onderbouwde feedback, en tips waar je direct iets mee kunt. En misschien heb jij in jouw schrijfproces iets heel anders nodig? Ook dat kan. Schrijfcoaching is altijd flexibel, het moet passen bij wat jij nodig hebt. Alles met dat ene doel: samen ervoor zorgen dat de beste versie van jouw verhaal er komt!

Wil je meer informatie over alle mogelijkheden? Stuur me dan een berichtje via de contactpagina!

 

 

 

Reacties cursisten

 

Ramon (winnaar verhalenwedstrijd ‘Lunchtijd’):
De opbouwende feedback die ik kreeg, was erg stimulerend en legde altijd de vinger op de zere plek. Maar ook bij een stuk voor een korte verhalenwedstrijd, waarvan ik dacht dat het al heel goed was, zorgden de aanwijzingen van Inge voor het laatste zetje naar een éxtra krachtig verhaal. 

 

Petra Bontje:

Het verhaal waaraan ik tijdens de cursus korte verhalen schrijven aan heb gewerkt, heb ik ingestuurd voor de Baarnse Literatuurprijs en vanmorgen hoorde ik dat van de 152 inzendingen, ik bij de 12 genomineerden zit! Ik ben super, super, blij, en wilde je laten weten dat je feedback zeker geholpen heeft. Dank je wel daarvoor!

 

Elly Vos:

‘Ik heb lang getwijfeld of ik een cursus zou volgen om korte verhalen te leren schrijven. Al meteen bij het eerste contact was ik al tevreden en heb achteraf ook geen spijt van mijn keuze. De mailwisseling met Marelle en later ook de feedback van Inge waren heel prettig, persoonlijk en leerzaam. Wat ik het meest waardevolle vond, waren de praktijkopdrachten die direct gekoppeld waren aan de lessen. Een aanrader!’
Alexander Roessen:
Inge, ik vond het leerzaam en zeer nuttig om met elkaar zo te kunnen sparren om het verhaal naar een hoger niveau te kunnen helpen. Als schrijver wil je het al snel te veel en te groot maken, rake zinnen zijn dan erg belangrijk. Leren hoe je veel kunt zeggen met weinig woorden is in dit geval essentieel. Leren waar je naartoe wilt schrijven ook
Ik vond de samenwerking erg prettig, je feedback was duidelijk, ‘to the point’, constructief en toegespitst op het verhaal. Toen ik het verhaal begon, had ik een gevoel waar ik heen wilde. Met jouw hulp heb ik dat gevoel kunnen omzetten in woorden. Dank daarvoor.