Over mij

Een accountant die een thriller schrijft? Het bestaat. Echt. Ik ben er één.

Een accountant

die een thriller

schrijft? Het

bestaat. Echt.

Ik ben er één.

Over Inge

Een accountant die een thriller schrijft? Het bestaat. Echt. Ik ben er één.
Mijn studie accountancy heb ik afgerond in 2002. Sinds die tijd werk ik – vanaf 2011 als zelfstandig ondernemer – in de beroepsgroep die door velen als één van de saaiste wordt gezien. Het zijn onze dochters die mij in 2017 de bekende spiegel voorhouden en pas dan realiseer ik me dat mijn creativiteit die ik als kind en tiener gebruikte om te schrijven, nog steeds ergens verstopt zit. Omdat creatief boekhouden al jaren achterhaald is, besluit ik deze creativiteit te gebruiken waarvoor zij werkelijk bedoeld is en mijn liefde voor het schrijven nieuw leven in te blazen.

In januari 2018 schrijf ik me in voor een opleiding aan de Schrijversacademie, waar ik onder andere de specialisatie Thrillers schrijven volg. Vrijwel tegelijk met de start van die opleiding begin ik met het schrijven van mijn eerste thriller Oververhit, waarmee ik deelneem aan een manuscriptenwedstrijd georganiseerd door Uitgeverij Crime Compagnie. Met Oververhit behaal ik een finaleplaats.

In 2022 maak ik – na twee thrillers die zijn verschenen bij uitgeverij LetterRijn – de overstap naar uitgeverij HarperCollins Holland. Mijn werk in de accountancy heb ik tot een minimum teruggebracht om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het schrijven van mijn thrillers en het coachen van aspirant-schrijvers.

Ik woon met mijn man en dochters in de Achterhoek. De tijd die ik overhoud naast het schrijven van mijn boek en mijn werk in de accountancy, besteed ik graag aan hardlopen, onze vier bolognezers en aan het lezen van zowel Nederlandse als buitenlandse thrillers en feelgood romans.