Het is vandaag 3 januari en afgelopen donderdag en vrijdag hebben jullie vast net als ik veel lijstjes voorbij zien komen op social media, van mensen die terugblikten op 2020 en vooruitkeken naar 2021. Die van mij zat er niet tussen! Niet alleen omdat het vandaag pas de laatste dag van week 53 van 2020 is (zei de accountant die voor een aantal klanten in bepaalde branches nog altijd 4 weken tijdvakken hanteert en nu een week ‘te veel’ had), maar ook om het risico op foute informatie te verminderen. Hoeveel plannen en voornemens sneuvelen er immers niet in die eerste week of zelfs in de eerste drie dagen? Precies! Die verwijder ik dan lekker nog uit mijn vooruitblik op 2021, voor ik dit bericht plaats op mijn website.

Het jaar 2020 in vogelvlucht

Ik hoef niemand te vertellen dat 2020 een jaar was, dat voor velen werd overschaduwd door het coronavirus (en dan is ‘overschaduwd’ nog zacht uitgedrukt). Ik realiseer me dan ook erg goed dat ik mezelf een heel gelukkig mens mag noemen met als enige gezondheidsprobleempje in ons gezin: de wond aan Tommie’s rechterachterpoot. Gelukkig duurt de antiobioticakuur nog maar een paar dagen en als de wond goed herstelt, mag hij die kap snel af. Hij kan dan met een gerust hart weer minder zielig kijken.

Voor mij persoonlijk was 2020 een jaar waarin ik mooie dingen mocht doen!

 • Ik trainde met goede moed voor de halve marathon in Valencia (die later helaas werd afgelast) en liep half maart een 15 km wedstrijd in 1 uur en 30 minuten, met mijn looptrainer als haas (die na de finish ook nog eens wafels haalde!)
 • Mijn debuutthriller Oververhit verscheen eind juni bij uitgeverij LetterRijn, de boekpresentatie werd een online variant (waar ik nachten van wakker lag, maar uiteindelijk bleek die camera echt minder erg dan gedacht) en in september verscheen de 2e druk!
 • Marco en ik kochten ons nieuwe huis in Voorst en half september zijn we (lees: Marco, de aannemer en allemaal andere handige mensen) begonnen met een grootscheepse verbouwing.
 • In oktober startte Marelle Boersma haar Online Schrijfschool, waaraan ik als schrijfcoach/schrijfdocent mag meewerken. Ik maakte de cursus ‘Korte verhalen schrijven’ en begeleidde 5 deelnemers van de Thrillercursus, 2 Kinderboekenschrijvers en 6 Korte verhalencursisten.

En dan, 2021! 

Wat zijn mijn plannen voor de komende 52 weken? (Ja, 2021 heeft er ‘gewoon’ 52 …)

 • Voor de Online Schrijfschool ga ik de cursus ‘Kinderverhalen schrijven’ maken en ik hoop weer veel cursisten te kunnen begeleiden.
 • Als de coronamaatregelen het toelaten, gaan Marelle en ik in februari samen met 10 schrijvers naar Ameland om daar allemaal een kort verhaal te schrijven. Deze verhalen zullen worden uitgegeven in een verhalenbundel.
 • Samen met bibliotheek De Achterhoekse Poort organiseer ik een schrijfwedstrijd voor kinderen. Later in het jaar ben ik als jurylid betrokken bij een landelijke schrijfwedstrijd, ditmaal voor volwassenen (welke wedstrijd precies, dat is nog even geheim).
 • In april hopen we in ons nieuwe huis te gaan wonen! (Dat klinkt heel positief, hè? Maar die foto hierboven is alweer van een aantal weken geleden.)
 • Een hele tijd geleden heb ik de cursus Tekstcorrectie bij redacteur Chinouk Thijssen afgerond. Daarna had het (her)schrijven van Oververhit en vervolgens mijn tweede thriller voorrang en heb ik er niets mee gedaan. Dit jaar wil ik daar zeker mee aan de slag!
 • Ik wil mijn kinderboek Het geheim van de blauwe kano afschrijven.
 • En natuurlijk … is het mijn bedoeling dat mijn tweede thriller dit jaar verschijnt! De voorlopige titel is Uitgespeeld. Of dat zo blijft hoop ik je snel in een volgende nieuwsbrief te kunnen vertellen.

Soms krijg ik de vraag hoeveel uren mijn dagen hebben, als ik opsom wat ik allemaal van plan ben. Er moet tenslotte ook nog als accountant gewerkt worden, niet dan? Ook op dat vlak heb ik een plan voor 2021: ik ga namelijk minder uren werken bij ons kantoor Lenteleven accountancy, om meer tijd te kunnen steken in bovengenoemde activiteiten. Dus die account die een thriller schrijft? Wie weet wordt dat ooit een schrijver die daarnaast nog in de accountancy werkt.

Wordt vervolgd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *