Zie je die vrouw eens even springen op de foto? Zo hoog sprong ik (net) niet, maar zo blij was ik wel! Het is namelijk af. Mijn manuscript Oververhit is af! Afgelopen weekend heb ik het verzonden naar drie uitgevers en nu zit er niets anders op dan afwachten. Wat in januari overigens best goed uitkomt, want naast mijn gedroomde status van schrijver in spe, ben ik natuurlijk gewoon accountant en accountants zijn in januari druk. Vorige week leek het erop dat de griepepidemie mij als één van haar deelnemers koos. Ik herhaalde het mantra in mijn hoofd ‘niet in januari, niet in januari’ en het werkte redelijk. Zo kon ik het weekend ook de synopsis afronden en uiteindelijk op die knop ‘verzenden’ klikken.

Vandaag is het dinsdag en mijn jongste dochter vroeg vanavond ‘En, heb je al iets gehoord?’ waarop haar zus nog even toevoegde ‘Ik kan makkelijk een boek in een dag uitlezen.’ Ik heb ze uitgelegd dat we toch zeker wel rekening moeten houden met een aantal maanden wachttijd. De meivakantie die, logisch natuurlijk, begint op 21 april, leek me een handig ijkpunt voor hen. ‘Vraag het dan nog maar eens,’ zei ik. Dan doe ik ondertussen alsof ik alle geduld van de wereld heb. Gelukkig zijn accountants in de maanden ná januari ook druk…

Ik houd jullie op de hoogte!

2 Reacties

  1. Charlotte van der Mijn

    Oh Inge, wat spannend! Ben heel benieuwd welke uitgevers je hebt uitgekozen. Op het oog geduldig wachten is best heel lastig als mensen je doorlopend vragen; “Heb je al wat gehoord?” Mijn manuscript ligt sinds 1 november bij drie uitgevers en nee, ik heb nog niets gehoord. Ik wens je veel geduld maar vooral een positieve reactie toe!

    • Inge Spaan

      Dankjewel Charlotte! Dat is wel waar, kun je eindelijk de meest gestelde vraag “Is je boek al af” bevestigend antwoorden, komen ze nu met “Heb je al wat gehoord?” 🙂 Voor jou ook veel succes, als hij uitkomt ga ik hem zeker lezen!