Nog zo’n verdrongen herinnering … (en dan stop ik ermee, anders krijgen jullie echt een heel verkeerd beeld van mij 😅)

Het was opnieuw een zaterdag in december 2005 en een halfuur voor sluitingstijd van de bouwmarkten, dreigde het gevaar dat er een tekort aan houten balken in ons klushuis zou ontstaan. Ik werd op pad gestuurd voor nog 3 extra exemplaren.
Ondanks het behaalde succes met het cement (zie mijn post van 21 mei), nam ik mijn telefoon mee én ik kreeg een stukje afvalhout mee, zodat ik precies wist wat ik hebben moest. Dit kon niet misgaan!

In de bouwmarkt ging ik op zoek naar de houten balken die ik hebben moest: ik selecteerde op de juiste afmeting, dezelfde afgeronde hoeken en dezelfde kleur. Ik kon het niet vinden en vroeg het een medewerker, die mij vervolgens vertelde dat ze deze balken niet verkochten, wel andere van dezelfde maat, maar niet die met de afgeronde hoeken.
‘Jawel joh,’ zei ik tegen de medewerker. Hij werkt hier nog niet zo lang natuurlijk, dacht ik ondertussen. ‘Onze hele zolder ligt vol met deze balken met afgeronde hoeken, en ze hebben mij hiernaartoe gestuurd met dit voorbeeldstukje, dus die verkopen jullie wel hoor.’
We liepen nog een keer alle stellingen af, maar zonder succes.
‘Weet je wat,’ zei ik, ‘ik bel wel even naar huis.’
Ik belde Marco en vertelde uitgebreid dat ik naast een medewerker stond die zich vergiste door te zeggen dat ze geen balken met afgeronde hoeken verkochten, en vroeg of hij wist waar in de bouwmarkt ik moest zoeken.
Marco onderbrak mijn relaas door te zeggen dat de afgeronde hoeken natuurlijk totaal niet van belang waren, omdat de balken direct achter de gipsplaten zouden verdwijnen en dat ik het afvalhout alleen maar voor de goede maat had meegekregen. De balken waar onze zolder nu vol mee lag, waren immers bij een andere houthandel gekocht.
Dus.
Die informatie had ik toch vóóraf moeten krijgen, niet dan?

Ik verbrak de verbinding, en zei op mijn allervriendelijkst tegen de meneer van de bouwmarkt: ‘Het is niet zo erg dat jullie de balken met afgeronde hoeken niet op voorraad hebben. Dan neem ik er 3 met rechte hoeken en dan gebruiken we die op de plaatsen waar het niet zo in het zicht komt.’

Sorry, meneer van de bouwmarkt. Ook al komt het 15 jaar later: u had helemaal gelijk.

0 reacties